onsdag 14 oktober 2009

Lappade byxor


Lillen satt en kväll med en sax och klippte hål i sina nya byxor...Jag fick förklaringen att Milda hade hål i sina strumpbyxor och då ville han också ha hål ... Vad säger man???

Ett försök att lappa byxorna med ett tyg som han själv fick välja. Det blev en lite konstig form på lappen men förhoppningsvis får den sitta kvar då. Han blev nöjd men vi får väl se vad han säger efter en dag på dagis...

Har ett par mörkblå manchesterbyxor som har blivit för korta men är bra i övrigt . Någon som har förslag på hur man ska förlänga byxorna ?? För muddar fungerar inte på en kille på 3 som är en polis eller brandman.

3 kommentarer:

  1. Har samma bekymmer med min fyraåring som helt plötsligt fått så långa ben men inte växt på bredden. Har en tanke på att förlänga benen med något i avvikande färg längst ner och så ha någon matchande applikation uppe på benet....

    SvaraRadera
  2. Min dotter klippte hål i ett par jeans häromdagen så jag får väl göra något liknande!

    SvaraRadera
  3. Använd byxben från andra gamla byxor som passar i material och sy fast dem så att det ser ut som om man vikt upp byxorna. Alternativt är att klippa av byxorna strax ovanför knäet och skarva i med en remsa på ca 10 cm av antingen matchande tyg eller avvikande mönstrat. Gärna dubbelt tyg för stadga och hållbarhet (snyggt att rutsy stickningar) Använder man sig av ett avvikande tyg så blir det fint att göra en applikation på bakfickan i samma tyg för att få en helhet i byxans design.

    Lycka till! //luchur

    SvaraRadera