söndag 2 september 2012

Hopkok

Har i veckan plockat in dom sista svarta vinbären och rabarber. Och nu idag började jag exprementera med att få dessa två till en god saft. I alla kokböcker står det att rabarber kan blandas med röda vinbär och att svarta vinbär kan blandas med fläder bl a.  Får nu bara hoppas att det smakar gott.
Det kan ju behövas lite c-vitamin när hösten börjat komma och alla snuvor som snart står på tur nu är skolan har startat upp..



 Helt höftat och expremeterat fram men om någon vågar och vill prova så gjorde jag så här :)


Svartvinbärs- och rabarbersaft
6 dl vatten
1500g blandade vinbär och rabarber

Koka upp upp vattnet och lägg i bärblandningen. Låt koka under ca 10 min och mosa bären. Ta av och sila låt droppa av. Koka om avkoket (för att få mer smak) och låt droppa av igen.

När allt droppat av så är det dags att koka upp saften och tillsätta ca 4-5 dl socker per liter avrunnen saft. Skumma av under kokningen.
Häll upp i flaskor.

Supergod blev den faktiskt :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar