måndag 9 januari 2012

Brödbak

Milda och jag har bakat några bröd i helgen och det blev ett som vi inte provat tidigare som visade sig var supergott. Kias rågbröd, recept och bild finns här och ett som vi har gjort flera gånger som även de är mycket gott...  Pain Polka ett bröd som ska jäsa ett par timmar men är helt klart värt att vänta på..


Pain Polka

Ingredienser

8 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
1 msk salt
30 g jäst
6 dl lättmjölk
1 dl filmjölk

 Till utbakning
1 dl vetemjöl

1) Blanda de båda mjölsorterna. Lös upp jästen i 1 dl ljummen mjölk (resten ska vara kall). Arbeta ihop mjöl, mjölk, salt och jäst i en stor degbunke tills degen släpper bunkens kanter.  Låt jäsa 2 timmar.

2) Arbeta degen och dela i två bitar och forma till två runda bröd. Lägg dem på bakplåtspapper låt jäsa 45 minuter. 

3) Grädda på nedersta falsen i ugnen i 250 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 220 grader och grädda i 15 minuter. Låt brödet stå kvar i eftervärmen i 10 min.

Ät och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar