torsdag 27 december 2012

Mer klappar

Som jag skrev i förra inlägget så var jag på julmarknad och hittade lite ideer till julklappar. Jag använde gamla handdukar som jag sydde om för att täcka dom ganska fula röda brandfiltarna.

Vår brandfilt har legat i städskåpet under några år och om man skulle behövt använda den hade vi förmodligen inte hittat den i all röra.
Men nu med nya kläder så hänger den framme på väggen. Det skulle varit broderat "brandfilt " på den för att man ska veta vad det är men dom svarta banden får vara en ledtråd.






onsdag 26 december 2012

Julklappar

Har under sista månaden haft fullt upp med att sy och sticka lite klappar. Fick lite ideer när jag var på julmarknaden både på brandfiltsöverdrag och värmekuddsfigurer. Har inhandlat vetekorn och nu är det bara att symaskinen vill göra som jag vill. Vi har inte varit överrens sista tiden.

Jag fick 2 nystan Järbogarn Raggi i handen och ett önskemål om raggsockor. Trodde inte att jag skulle hinna bli klar före jul men hann precis.
Det blev garn kvar så nu blir det  ett par till Lillen också. Eftersom det var ungefär 6 år sen jag sist gjorde ett par riktiga raggsockor så är jag hyfstat nöjd. Har hittat ett mönster som jag kunde följa utan problem.