söndag 31 oktober 2010

Halloweenhäxan

Det kan man nog kalla mig när jag sitter och skriker och vrålar när jag försöker sy.
Lillen skulle vara utklädd till spöke den här gången. Jag tog fram symaskin och vitt lakanstyg och tänkte att det här tar inte långt tid att sy ihop lite tyg med raksöm inget avancerat alltså… men inte med den här skitmaskin…:(
Efter att ha trasslat med undertråd ett tag så var det bara att börja skruva igen och kolla om det var något skräp under spolhylsan… Jag var riktigt arg och satt och svor över att man kan tillverka en så dålig maskin.

Det var inte bara maskinen som fick skäll efter ett tag, utan alla som kom för nära mig när jag satt och slet mitt hår.
Lillen var lite orolig att han inte skulle kunna vara med på halloweenrundan med syster och hennes kompisar.
Han pratade lugnt och stilla med symaskinen och sa – Kan du inte lyssna på mamma och bara göra som hon säger?
Lillen svara som symaskin - Nä det vill jag inte!!
– Jo det kan du väl snälla. För mamma ska sy en spökdräkt till mig förstår du…

Efter en timmes bökande så lät det inte så illa när jag trampade på pedalen.. men spökdräkten fick bara dom nödvändigaste sömmarna för att hålla ihop.



Det var tänkt att han skulle vara vitmålad i ansiktet men nix det skulle vara tyg och det blev lite tyg kvar som knappt räckte runt huvudet. Han fick ha en badmössa på huvudet för att inte "spökmössan" skulle åka av. Ser inte klok ut men han var nöjd i alla fall...

fredag 29 oktober 2010

Stickning med komplikationer

Sen förra gången jag la ut min halskrage så har jag stickat en halskrage till men när den var färdig så repade jag upp den då jag inte var nöjd med hur resultatet blev med färgen och formen. Det blev ingen bild på den. Jag fick en förfrågan om jag kunde göra pulsvärmare med tumme. Så jag har gjort en tappert försök.

Jag letade efter ett mönster och hittade ett som jag föll pladask för på Clara stickar. Problemet var att jag aldrig stickat flätstickning men stoppade det mig.. nepp!

Här är försök 2 och 3.  

Inte så illa för att vara första gången jag stickar en fläta :) Jag har väl lite mer träning kvar innan jag kan säga att jag är helt nöjd.

onsdag 27 oktober 2010

Hoppas på en ny maskin :)


Jag är med i en utlottning av en Janome. Har ju varit så arg och irriterad över att min symaskin inte gör som jag vill och hoppas på att detta ska ge tillbaka glädjen att sy mera..
Nu håller jag tummarna att jag ska vinna :)

tisdag 19 oktober 2010

Stickat

Nu vet jag inte vad som hänt mig är faktiskt färdig med en grej till.. Jag är förvånad själv men glad att jag lyckats slutföra mina alster..
Eftersom jag fortfarande han stickklåda så var jag ner till bibliotektet för att låna några böcker om stickning, Ville få lite ideer men det sitter fler och stickar eftersom alla böcker var utlånade.. Bara att vänta och ser om man har kvar lusten när november kommer.

Bilden blev inte så bra eftersom det ser som en handledsvärmare.



Så därför fick Kurre Svans ställa upp som modell :)

La upp 91 maskor på rundsticka och stickade tills kragen var ca 40 cm.

lördag 16 oktober 2010

Har kommit igång..

Om tre veckor är jag min utbildning avklarad och nu har jag börjat lite lätt att komma igång med handarbete.
Var på Ica och såg en korg med garn och fick för mig att jag skulle sticka. Jag tycker att det tar så långt tid med stickning och brukar ge upp efter ett tag.
Jag började på en babydress (6 månader innan min kusin skulle komma till världen). Tyckte att jag hade gott om tid men nu är han 14 år och den är inte färdig än men kan hända är den klar till han får barn :)
Något som blev färdig på drygt en vecka är den här halsduken till Lillen som fick välja färger själv :)
La upp 40 maskor på stickor 4 1/2. Halsduken blev 112 cm lång.