fredag 30 oktober 2009

Halloween



Nu när tentan är över kastar jag mig över symaskinen och gör ett försök att bättra på en klänning till kvällens halloweenfest. Har sytt på ärmar på en gammal klänning och fick till det så bra att jag kanske vågar börja sy kläder... not!!
.

tisdag 27 oktober 2009

Knäppvantar

Mildas klasskompisar kallar dom för just knäppvantar och jag kan bara hålla med... Trots att dom är helt galna så använder hon dom och blir inte mobbad vad jag har hört.



Den här dumma iden fick jag när jag tittade på Philofix och allt såg så lätt ut och det var bara att tråckla ihop delarna och så färdiga att använda.
I min verklighet började garnet att rimsa upp sig och innan jag tråcklat ihop delarna så fanns det inte mycket kvar att sy och eftersom det fortsatte att rimsa sig så var jag tvungen att använda symaskinen också.. Jag hade tagit till lite extra i storlek för att dom inte skulle bli för små men så blev det inte.
Att jag lägger ut det fulaste jag gjort (i hela mitt liv skulle jag tro) är för att dom har gjort så många glada på Mildas skola och då kan jag ju fortsätta sprida glädje :)

tisdag 20 oktober 2009

Lite stulen tid....



Har lite abstinens nu när jag inte har tiden till att sitta och sy.. Jag har tittat på maskinen och längtat men nu ikväll så blev suget för stort och jag var bara tvungen att göra något...
Milda gillar sin blommiga väska jättemycket men hon vill så gärna kunna slänga den över axeln. Blev lite trångt nu när vinterjackan kom på och väskan var ju förstås gjord efter ett mönster som jag fick tolka själv och då blev det som det blev..
Hennes önskemål denna gång var att det skulle vara en stor ficka med dragkedja i väskan och nyckelband.
Har tagit karbinhakar från gamla nyckelband men nu var det slut på dom så nu måste jag ut och leta efter billiga nyckelband eller köpa nya karbinhakar, vem vet vad dom kan kosta.

onsdag 14 oktober 2009

Lappade byxor


Lillen satt en kväll med en sax och klippte hål i sina nya byxor...Jag fick förklaringen att Milda hade hål i sina strumpbyxor och då ville han också ha hål ... Vad säger man???

Ett försök att lappa byxorna med ett tyg som han själv fick välja. Det blev en lite konstig form på lappen men förhoppningsvis får den sitta kvar då. Han blev nöjd men vi får väl se vad han säger efter en dag på dagis...

Har ett par mörkblå manchesterbyxor som har blivit för korta men är bra i övrigt . Någon som har förslag på hur man ska förlänga byxorna ?? För muddar fungerar inte på en kille på 3 som är en polis eller brandman.

söndag 11 oktober 2009

Inte Hästens rutiga..



men IKEAs randiga..
Har försökt mig på att sy sängöverdrag för att det ska se lite snyggare ut. Valde inte vitt då överkast och väggar är vita. Är inte helt klar än men jag var så nyfiken på hur det skulle se ut.

fredag 9 oktober 2009

Sommar och jordgubbar



Hittade den här bilden när jag ladde ur mobilkameran igår. En härligt bild som får en att längta tillbaka till sommaren igen. Semester, sol, värme och massor av jordgubbar.

torsdag 8 oktober 2009

Väska gjord på beställning



Milda kom med en teckning till mig som visade hur hennes väska skulle se ut. Tanken var att jag skulle sy en sån... (hon tror mycket om sin mamma ) men snäll som jag är så gjorde jag ett försök. Det blev inte riktigt som teckningen men hon blev ganska nöjd trots allt. Det hon klagade mest på var att det inte fanns någon dragkedja på fickan och att jag inte fattade att det skulle vara fickor på alla sidorna. Jag måste nog lära mig att läsa mönster bättre! Finns inget värre än missnöjda "kunder " : )

Klockan sent på kvällen.... Väskan när nu förbättrad med extraficka på sidan och ett nyckelband. Får se om den lilla prinsessan blir mer nöjd imorgon när hon vaknar..

söndag 4 oktober 2009

För små grejerna

Det följde med så mycket små grejer till symaskinen som inte får plats i den lilla förvaringen som det tydligen var tänkt.


En liten förvaringsväska med dragkedja blev perfekt för alla sakerna.

torsdag 1 oktober 2009

Ny mössa



Jag tog en gammal randig polotröja och klippte och sydde lite och vips så blev det en mössa som passade perfekt. Det går bättre för varje försökt jag gör. Den här mössan blev inte så kantig som den förra.