tisdag 29 september 2009

Kläder till dockan



Milda kämpar på med att skaffa en ny garderob till sin docka Seline. Jag var på väg att slänga Mildas sommarklänning men blev stoppad då det alltid går att återanvända saker tycker hon. Resultatet blev efter mycket krångel med sax och symaskin. En klänning till en behövande docka.

söndag 27 september 2009

Väska för kundvagnen



Lite skojigare med en unik väska när man handlar istället för Ica Maxis trista kundvagnskassar. Vi får väl se hur den klarar några liter av mjölk, fil och juice. Tänk om allt hamnar på marken då man lyfter ur kassen ur vagnen... Jag återkommer om det skulle bli så.
Har lite stickning som är igång sen några dagar. Det ska bli en överraskning till Milda, men det dröjer väl tyvärr ett tag innan jag är klar med den..

torsdag 24 september 2009

Gympapåse

När Milda började förskoleklass för några år sen så ville hon ha en gympapåse. Jag börjar som vanligt leta på nätet för att få rätt storlek och form men det var inte så lätt att hitta något. Jag fick då hitta på en egen modell. Med tankarna på hur min egen barndoms gympapåse såg ut. Tyget hon valde var prinsessor i glitter och rosa. Resultatet blev en rosa glittrade påse som var lite för smal. Men den fungerar även om den såg ut som en stoppad korv när hon skulle iväg.
Nu i 2.a klass så är det "nästan" ute med prinsessor och då är det omöjligt att ha just den gympapåsen.



Även denna gången fick Milda välja tyget själv och jag gjorde den lite bredare (46x48) för att få lite mer plats. Det är ett afrikanskt tyg som sambon köpte då han var där för 14-15år sen. Nu när mitt intresse för att sy har ökat så har jag nog blivit lite mindre rädd för tyger med starka färger. Alla nöjda den här gången.

onsdag 23 september 2009

Drömmar

När pluggandet går lite trögt så finns det alltid tid för att göra något som går att äta. Igår gjorde jag för första gången helt lyckade drömmar.



Fina och goda blev dom : )

tisdag 22 september 2009

Nytt försök..



Kunde inte låta bli att göra ett nytt försök att göra en mössa... Kan säga att det är inte var lätt att sy i trikåtyg. Flecce kommer jag nog att sy i lite oftare för det kändes såå lätt.
För att få en bra modell på mössan så kikade jag på en gammal P.O.P mössa men jag kan inte se någon likhet när man väl tagit på sig den. Jag ska se om jag kan hitta något bra mönster bland alla bloggare och sedan kopiera lite.
Nu återstår att se om Lillebror kommer att ta på sig mössan annars vet jag inte vem som ska ha den..

måndag 21 september 2009

Första försöket..



Har sett så många fina mössor skapas på mina favoritbloggar. Tänkte att hur svårt kan det vara att sy med den nya maskinen !? Jag tog en gammal fleccefilt som ingen använder och tänkte att man kan återanvända materialet.
Kan väl säga att det gick fint att sy i fleece men att sy på applikationer var en ny erfarenhet som jag fick stora problem med.. Lite snett och ojämt och kanske till och med fult skulle jag kunna erkänna.
Jag behöver öva lite till innan jag gör något mer. Milda var nöjd med sitt hjärta men Lillebror var arg för att det blev en stjärna och inte Mumin. Vågar inte tänka på hur Mumin hade sett ut...

fredag 18 september 2009

Ny Kväk i familjen

Ännu en Kväk är klar. Det går himla fort att sy och snygga blir dom...


Hade hoppas på att barnen skulle vara lugna och fina nu när dom har varsin groda men... helt frid och fröjd blev det ju inte då den nya är lite mindre och blev mamma Kväk i familjen till tvillingarna Rut och Knut.

onsdag 16 september 2009

En gammal sliten förebild



Nu är den gamla grodan tömd på gammalt skumgummi som dammade som bara den. Har numera sömmar som är förstärkta. Jag fick inte ta bort dom gamla "stygnen" eftersom Milda tyckte att det var en del av Kväk. Må så vara han läcker inte längre och ser hyfsat helt ut.

tisdag 15 september 2009

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se..



Barnen hittade en gamla tyggroda från när jag var liten. Sliten och full med hål och lagningar men dom tyckte att Kväk var fin.. Jag tänkte att när Lillen hittat på ett så fint namn så måste jag väl försöka göra en groda till.
Jag började med två mindre för att testa (21 cm från huvud till rumpa) den gamla grodan är ca 30 cm och har riktigt långa ben.. Det blir nog fler djur skulle jag tro.

lördag 12 september 2009

Milda i skapartagen

Milda vill skapa hela tiden, nu när jag känner mig så anti till allt.. Igår kväll skulle hon fortsätta sticka på sin halsduk som hon började på i våras. Hon tycker det är svårt men kämpar på (med lite assistans från mig). Det går bättre och bättre tycker jag och det dröjer nog inte så länge till förrän hon är klar med den. Idag klagade hon på att Seline inte hade något byte i sängen, så vi klippte och hon sydde ett örngott och påslakan.



Symaskinen går som en dröm. Tänk att nu kommer man aldrig mer behöva sy i knappar för hand.. Lyx tycker jag. Knapphålen blev inte lika fina som på den gamla men den var väl felinställd.

torsdag 10 september 2009

Här om dagen kom ett paket



Och en liten kille blev sååå glad och han var tvungen att ringa sin pappa på jobbet och säga att Aristocats låg i en låda.. Tack så jättemycket Retro-Tokig.

Symaskinen.. Den står bara där nu och jag har ingen tid. Det är sååå tråkigt. Jag sa till Milda igår att har nog tappat lite lust att sy. Hon svarade - Du kan väl prata med någon som syr och fråga om dom kan ge dig lite förslag. Hon är så snäll min lilla Milda men så vill hon att jag ska sy en kjol till henne. Hon har visat en bild på hur den ska se ut..
Sen är jag nog lite orolig över att maskinen har så mycket funktioner som jag inte förstår. Hade jag bara tiden så kanske jag inte skulle känna så här. Tror jag.

Sitter just nu och försöker få ihop en transkription av ett hälsosamtal som jag gjorde igår. Det tar en evighet då det inte finns någon pausknapp och jag är tvungen att spela allt från början hela tiden. Samtalet är väl ca 30min och jag väl lyssnat på första 15min minst 40gånger... Jätteskoj att höra sin röst :(
Hur kunde jag ens tacka ja till att utbilda mig till dsk???

lördag 5 september 2009

Här är den...



Det kändes som julafton då jag packade upp maskinen.. men oj vad svårt att förstå alla funktioner. Det kommer nog att ta ett tag innan jag fattar vad vågar ratta på. Men om jag minns rätt så kände jag lika då den gamla var ny. På ett vis känns det lite trist att den gamla trygga är borta..

Den lilla svarta/vita väskan är klar nu, för 15cm raksöm gick fint att sy. Tyvärr kommer det att dröja ett tag innan jag kan ta mig tiden att sy något annat då det är lite studier som tar all ledig tid och lite till.. Suck och stön!

onsdag 2 september 2009

Ett paket som står och väntar..Jippi!



Nu står den äntligen där, min sprillans nya symaskin. Har inte öppnat paketet än eftersom jag börjat plugga och bara måste göra klart min uppgift. Så det blir min belöning.
Den gamla symaskinen var ju trots allt från 1985 så det var väl dags att ge upp.
Ska bli spännande att plocka upp den och se om jag kan förstå mig på hur den fungerar men det dröjer några timmar till skulle jag tro.... Fler bilder kommer då.